Skola - shopping - saron

Fredagen startade lite stressigt hemma. Men jag börjar nästan bli van att vid att springa heeela vägen ner till bussen med väskan, mappen å min älskade termosmugg m kaffe. Och varje dag hinner jag faktiskt. Anyway, så var det den första, riktiga skoldagen. Efter skolan så tog jag med mig Elmira och tog en runda på stan. Det blev lite billig hm grejs för min del. Känns som jag just nu bara rabblar upp en massa saker, men jag får nog allt skylla på att jag e nyvaken ;)

Senare så blev det Saron som gällde. Slit å jobb från 4-12.15 typ. Men det e så otroligt roligt där så det spelar ingen roll. Men men.. Nu ska jag kolla scrubs.

Tack för alla som kom igår! :D
P&L

Yees, jag gjorde det! :D

Ligger nu i sängen och ska snart sova, men innan måste jag berätta något kul!
   Idag så provjobbade jag (som ni läst innan) och det var otroligt roligt! Jag gjorde allt (utan att dom ens sa till = duktigt! ;) ) Allt från att stå i kassan till att servera, gör iordning mat osv. Efter att halva passet hade gått kom chefen över cafét fram. "Du har jobbat jätte bra, och om du vill så är du nu anställd". Jag blev så glad! Snacka om att komma dit, kämpa på, och göra saker jag inte alls jag har gjort tidigare, till att efter 2,5 timmar ha en anställning! Yeey! :D

Men men, nu ska jag sova.Uppstigning vitt sex imorgon:S

P&L


Skoldag nummer 2

Nu är andra skoldagen avklarad, men dock ett tag tills mitt första "schoolbreak" är. Första stoppet blir praktik v 41-45. As kul! Kommer kanske få praktisera med designern för märket Emilio som som säljs på MQ, och detta, som ni säkert vet, är något jag verkligen vill. Fatta att få spendera drygt 4v med en riktig deigner, och förstå vad man kan lära sig av detta! Apropå att vilja så kan jag för övrigt berätta att igår när vi satt och snackade projektarbete så satt jag och skakade! Bokstavligt talat! Så mycket vill jag att det ska gå i lås, och så exlaterad e jag! Underbart! :D

Imorgon så står en del saker på agendan. För det första har jag min första sömnadslektion där jag (förmodligen) ska jobba sjukt effektivt för att hinna med allt. Sedan blir det ett ganska kort möte med hela klassen och en föreståndare för myrorna. För vi som vill så finns det en möjlighet att välja bort kundarbeten (där vi syr/lagar/fixar grejer till kunder) och istället gå till myrorna, välja de plagg man tycker om och sedan sätta sig ner och sy om detta till haute couture kläder (jag hoppas ni alla vet vad detta betyder.) Det kommer ju själv klart inte bli som riktifga haute couture plagg eftersom tyget e beganat. Men iallafall så kommer dessa sedan säljas på myrorna. Så då får ni shoppa loss i mina och min klass kläder!
   Efter detta möte blir det lite lunch, sedan börjar vi sätta igång med projektet (yeeey!) När skoldagen sedan kommer vara slut blir det en snabb middag, sedan ett långpass på Danilo (provjobba.) Håll tummarna för mig att jag har så pass mycket energi att jag kan visa dom att det e jag som förtjänar jobbet!

Ja, det va det jag hade att berätta för nu läget. Eller vänta lite; (Lisa, jag har pratat med läraren och Paris fashion week kan bli av! :D)

Så,
P&L

Första dagen

Skolstart; det var vad som stog på min agenda för dagen. Det var det verkligen med storm också. Även ifall vi inte ska ha så mycket läxer denna vecka så börjar vi ändå med lektioner med en gång. Så snarast ska jag presentera vad jag ska ha för projektarbete för lärarna. Men men, som ni har läst tidigare så har jag verkligen längtat att börja skolan så jag var glatt överaskad att jag (efter har haft en dygnsrythm med sömn från 06.00-12.00) lyckades ta mig upp en och en halv timme innan jag skulle lämna huset. Underbart, back on track!
   När skolan väl var slut så bestämde sig jag, ewe å ebba att dra till resaurang Victoria och ta ett glas vin. Mumma! Precis vad man behöver efter en (hård?!) dag i skolan.

Så nu jag hemma för att träna lite, kolla tv och förbereda mig för den kommande skolveckan!

P&L


Nästa steg - jobb

För en liten stund sedan var jag och besökte banken för att fixa lite med mina pengar. När jag står där och fyller i en blankett så får jag ett telefonsamtal ifrån Danilo. Så nu fick jag äntligen slut på en del av min nervositet och min väntan; nu ska jag och en annan provjobba nästa vecka. Förmodligen får någon av oss jobbet eller båda två; men jag ska få det, så enkelt är det! :D
  
Nu sitter jag hemma och väntar på att Mikaela ska skynda sig hit!

P&L


Hej då!

Nu (eller för 1,5 timmar sedan) är jag hemma ifrån det trevliga avskedspartyt! yeeh. Jag hoppas det inte blev det sista avskedet. Jag vill gärna träffa henne mer innan hon åker ifrån mig, min kära syster. Och jag hoppas verkligen inte att denna flytten e för gott! Ditt hem är i Göteborg, och det ska du allt veta!
   Iallafall så va kvällen otroligt trevlig. Dock tog jag inga bilder. Men den sista delen spenderade en stor del av gänget utomhus, framför den öppna spisen. Helt underbar att bara ligga där och snacka, röka och värma sig. 
   Och när jag väl bestämmde mig för att åka hem blev det cykeln som blev mitt sätt att ta mig hem till far. Om man tar cykeln dit, fårman också ta den hem.

Tråkigt är att just nu har ett fler tal ov mina kära vänner börjat skolan. Vad ska man då göra på dagarna? Inte ska jag sitta inne och titta på tvn hela dagen lång! Så om någon vill hänga är det bara att slå en signal!
   Men snart är det också min tur att börja det tredje året! Jag längtar, längtar, längtar! Då får jag återigen tillbaka mina rutiner och får hålla mig sysselsatt, underbart! Är beredd att satsa 100% redan ifrån start. Jag skiter i ifall jag är utbränd när jag går ut mitt sista år. För om jag gör det kommer jag förmodligen vara tacksam för det hela livet. Att jag kämpade så hårt för att få MVG i allt, klara projektarbetet med en stjärna i kanten och såklart jobba så jag får lite cash i fickan!

Snart, snart snart!

P&L

Avklarat!

Nu e jag hemma igen efter intervjun. Det var mer som ett samtal än en intevju vilket förmodligen var bra, eftersom det e min första. Det kändes vädligt bra och jag tror jag presenterade mig själv mycket väl! :D nu blir det att vänta ett par dagar för att se om jag får det eller ej. Jag hoppas verkligen jag får det! De verkade ha as kul med personalen och jag är säker på att jag skulle trivas just där! Så om någon av er känner de ansvariga på danilo är ni välkommna att lägga ett gott ord för mig!

Ikväll blir det avskedsfest för min älskade syster som på fredag flyttar till nordligare berddgrader. Kommer sakna henne sjukt! Minns bara när hon var ute och reste 2 veckor, saknad, eller när hon var borta i tre månader, saknad, eller när hon bodde i Uppsala ett år, saknad saknad saknad! Även om vi inte hänger massor så är det kul de få gångerna som blir! Så fem av fem toasters till henne! Så jag kan nog lätt säga att; alla ni som känner henne e välkommna på knytkalas at the Villa, tonigth!

P&L

Nervös!!!

Om en 65minuter börjar min anställningsintevju! Och jag är skit nervös! Hur ska man betee sig? Hur mycket om sig själv ska man berätta? Hur ska man klä sig? Jag tror jag får köra med mig själv hela vägen ut! Kläder, beteende osv.

Önska mig lycka till!

P&L

Update 14/8 - Caleo, drinkar och craazy

         

Händelse rik dag! Efter jag lämnat Renée vid bussen träffar jag Olivia. Vi promenerar bort till kungsport. På vägen får jag ett telefon samtal ifrån Danilo. Så på måndag blir det jobb intervju för min del! :D Och jag hoppas verkligen att jag får det. (för er som inte vet så e Danilo restaurangen i Bergakungen).
Iallafall så går vi till kungsport och vi (jag) bestämmer oss för att dra förbi mig, hämta cigg och sedan dricka ett glas vitt på Viktoria. Otroligt trevligt, även fast vakten tvekade ifall han skulle släppa Olivia, men in kom vi.

Olivia åker efter ett tag så jag går hem. Pappa och Linda ska precis då gå ner till Caleo, och jag som älskar att äta ute följer klart med. Vi fick vänta på bord en stund, men vi hade iallafall trevligt.
   Resten av kvällen får bli skvaller för er som var med! :p

P&L

Update 14/8 - Renée



24h med Renée! Sjukt kul va det att ha dig här! Det hela började med att jag plocka upp henne vid nisse terminalen och drog med henne hem till mammas villa. Det blev lite tjöt, rökning och styling av Renée för att sedan ta oss in till centrala delarna av Göteborg. Så vi tog en promenad runt hela stan. Väl vid stenpiren så sköt hon mig (alla ni som spelar dart, eller vet hur det funkar vet vad jag pratar om) så där fick jag ligga i ett par minuter medan hon lämnade mig. Det kom fram ett tjejgäng och kollade om jag ens levde. Sjukt kul!

Efter att ha strosat hela stan runt tog vi oss hem till mig igen och kollade på Vid din sida. Somnade i soffan och vaknade utvildad dagen efter. Energi Renée, energi!

P&L och tack för att du kom!

Update 13/8 - Dag med Lisa

             

Nu kommer det ett par inlägg i raken, eftersom jag halkat efter. Jag kan gott och väl skylla på att jag inte haft tid, men men..

Denna dagen, så som många, hängde jag med Lisa. Vi grävde fram våra termosmuggar och fyllde dessa med kaffe och tog oss till biblioteket. Lite modeböcker för våran del. väldigt coola bilder fanns det kan man ju säga. Som vanligt så fortsatte vi med en tripp på stan för att även denna dag förbereda våra ögon för höstens skönheter. Och efter mer kaffe så åkte Lisa hem, så jg tog Emma W i armen och drog med henne till saron för att planera.

P&L

Bara för att min kompis är snygg!



Caiza, caiza, caiza! Alltid kul att vara med dig!
   Hela dagen började med att min kära syster tittade förbi, så vi satt å hängde lite. Väldigt trevlig, och man ska vara glad för all tid man får med henne nu. För om nästan en vecka så flyttar hon! TRÅKIGT! Men men, iaf så började dagen.

Strax efter Johanna gick kom Caiza bajs. Vi snackade lite om problem medan vi rökte (mysigt). Sedan blev det (stenhård?) planering om årets projektarbete. Vi kom väl inte så jätte långt men man måste ju börja någon gång, och varje gång vi träffas och disskuterar det får jag sådant adrenalin! Så det ska blir jätte kul.
  Denna gången tog adrenalinet oss till Stadsbiblioteket. Vilket jag idag märkte, var det perfekta stället att spendera en regnig dag, och dessutom så kostar det inget! Göött! Så där satt vi med 5 tjocka modeböcker var och kollade igenom för att få lite inspiration. Några av böckerna blev lånade av mig, och ett par filmer slank med också. Resten får bli historia!

P&L

Kvällen igår - i bilder



Listan på bilderna var lång, men dessa fyra bilder får på något sätt sammanfatta kvällen

P&L

6 timmar

Igår va jag med Olivia å Sandra (vi saknade dig Felle). Det blev en otroligt rolig kväll! Mycket, tro det eller ej, men det blev dans. Jätte kul! Speciellt den stunden vi satt i Olivias kök och sjöng "Oh happy day" i stämmor. Så om någon vill anlita en kvartett; ring oss! Iallafall, kvällen gick och gick, och kl 01.10 så upptäckte jag att jag precis missat sista bussen. Jag kunde iofs sova hos Olivia men alltid gött att sova hemma. Så det blev bara att vänta på morgonbussen (05.21)
   När jag väl ska ta bussen så står jag där och tänker "nu ska jag hem och sova, och det e ju skönt att bussen kommer va tom" men ack nej. Det va jätte mycket folk på! Hur orkar folk gå upp den tiden på morgonen? Jag hade aldrig klara det, speciellt inte om jag fortsätter min dygnsrythm såhär. Men bussturen får mig att piggna till. Promenaden längs Avenyn va underbar, tro det eller ej. Men det va nästan folk tomt, och det enda ljudet som hörs är bussar och rengörsmaskiner. Solen går upp och luften är varm. Då kände man vekligen hur bra liv man hade det!

Bilder kommer lite senare!

P&L


Fall 2008

Nu kommer några fler höst favoriter, och så fort jag får pengar kommer jag börja shoppa höst kläder! Nice, yeeh!
   Som ni märker kommer min höst att vara svart, grå, brun och lila. Alla dessa färger i olika nyanser.
Börja kolla hösten redan nu!


Versace



Nautica





Båda ifrån Jsen Wintle





Båda ifrån Rag & Bone

Bilder ifrån menstyle.com, kolla in!

P&L

Vilken dag!

När man nu e så duktig att planera, så e det klart att dessa planer inte går i lås! Dagen skulle börja med att jag skulle ta mig till pappa, och sedan dricka kaffe med Lisa. Men så klart att jag försover mig, mig hjärna ville inte inse att kl halv elva var 10.30 inte 11.30. Så jag tänkte, men det räcker ju att jag går upp kl 10. Men då han jag ju inte såklart. Och eftersom mamma hade en tid att träffa så hann jag inte.
   Så planerna flyttades, de flyttades så långt att det till slut inte blev av.
Och nu på kvällen skulle det vara poker med emma, men emma hade ont i ryggen och fick ingen skjuts! Damn!

Men men, nu väntar jag på att de sista planerna ska gå i lås iallafall -- poker med Olivia å Sandra!

Btw, kommentera mera på bloggen! :) skriv gärna vad ni vill se mer av osv.

P&L i regnet

Regn tunga skyar!

Sitter i mitt rum hemma hos mamma och kollar ut, regnet öser verkligen ner! Mysigt, men lite tråkigt samtidigt! Gillade verkligen högtrycket som fick en att göra spontana saker. Men nu får man bita ihop. Tycker att det anntingen får vara sommar eller höst! lite jobbigt med båda två.
   Egentligen borde jag städa, men väntar till sista sekunden istället, för idag så åker jag till stan för att bo med pappa i två  veckor. Har saknat staden. Och vad jag längtar till kvällen! :D Poker kväll med emma e aldrig fel.

Men men, hoppas ni har det mysigt ute i regnet, för nu måste jag fixa i ordning mig!

P&L (btw, tack för den korta, men trevliga kvällen igår olivia å sandra!)


Kingmagazine



Nya King är ute! Detta nummret e tunt, men väldigt snyggt! Dom har gjort om den lite, och jah måste säga att den gått upp sig lite. Men men, kolla in det nya, stilrena nummret!:D
   Eller kolla kingmagazine.se

P&L


En vecka - utan bilder

Nu har jag kommit hem! Känns som jag varit borta jätte länge, fast det bara har gått en vecka. Dessa dagar började på  Sundsviksgården, strax utanför Torp i Uddevalla. Väldigt mysiga dagar, bortsett ifrån att det regnade hela tiden. Men det känns så naturligt att vara där. Efter man har varit där en gång, vet man hur allt praktiskt funkar, så såkan man bara vara sig själv. Vilket e såå underbart! Tack för alla er som gjorde veckan värd! :D

På onsdagen, när man va lagom trött, kom mamma och hämtade mig. Vi tog hos upp till mitt härliga sommarställe (Sandavika, utanför Götene) Helt underbart!!! Sov otroligt mycket, vilket jag säkert behövde. Men nu e jag hemma. Pigg ocg partysugen!

Men men, om någon annan läser detta typ nu, har har pengar och e partysugen så skriv! :D

P&L



2/7 -

Nu lämnar jag stan ett par dagar för att dra till Sundsvik (Uddevalla). Don´t miss me to much, och förvänta er sol om en vecka, den kommer jag med!

P&L



2/7 - Fall 2008

Hösten börjar närma sig med sakta steg (och jag vet att de flesta inte ens vill tänka på det) men för mig betyder det mycket. Mysiga kläder, skolan igen; vilket jag verkligen längtar till. Då jag nu verkligen få satsa. Detta året blir för mig som en annans drömjobb. Eller inte riktigt. Men mitt projektarbete står mycket för det jag verkligen vill hålla på med.

Jaja, så nu igen; Höst 2008. Detta är några av mina favoriter (fler lär komma):


Gucci





Båda ifrån Marni





Båda ifrån Fendi



Roberto Cavalli

Alla bilder är ifrån men.style.com

P&L

1/8 - Chilla & Grilla



Grillning hemma hos mig med ett handplock av mina närmaste vänner. Jätte mysigt, och som vanligt massa av skratt när vi berättar om olika saker som har hänt, eller bara grejs som e kul. När solen väl gått ner tände jag den öppna spisen och där satt vi, gött mätta och på bra humör, och grillade marshmellows. Mmm, gott!
   Men men, nu borde jag gå och lägga mig. Unizon imorgon.

Håll dig uppdaterad!
P&L

Nya länkar

Har nu länkat Style.com & Men.Style.com på vänster sidan. Besök dessa! Allt om mode! De flesta stora märkerna finns med så gå in och kolla höstens underbara värld!

P&L

31/7 - Skvaller, islatte, shopping & Marc Jacobs



Första dagen på nästan två månader får jag äntligen träffa Matilda! Vart har hon gömt sig? Iallafall så blev det en dag på stan, för ovanlighetens skull.
   När jag satt på Kungsportsplatsen och väntade på Matilda såg jag en man springa förbi i världens fart med en väska i famnen. Seg i skallen som jag e så fattade jag ingenting, men jag hade väl i och för sig egentligen inte orkat springa efter. I vilket fall som helst, så var det en väskryckare som ryckt väskan från en gammal, stakars man. Men det som jag blev förvånad av i hela situationen var att ungefär 8 män spran efter ryckaren. Bra gjort kan jag bara säga!

När Matilda väl kom blev det lite snabb fönstershopping och sen blev det espressohouse. Vi var bara tvungna att svalka oss i denna värmen. Två islatte var beställda. Sen var shopping rundan börjad. Eftersom jag är lite pank för tillfället blev det Matilda som fick shoppa loss, med mig som moraliskt stöd. Själv klart bytte vi lite skvaller om vad som hänt sedan vi sågs sist.





Kvällen blev hos Lisa. Det blev kaffe (som vanligt) och en Marc Jacobs & Louis Vuitton dokumentär. Otroligt bra! Värd att se måste jag säga! En riktig inspiritation källa. Och er som tror att mode är enkelt, en dans på roser; titta på den!

Tack för dagen! (Även Sandra, Felicia & Olivia)
P&L

RSS 2.0